Vakantiegeld naar tegenvallers

Millenial geeft vakantiegeld uit aan tegenvallers

Acht op de tien millennials zet het ontvangen vakantiegeld direct op een spaarrekening. Een meerderheid doet dit om een buffer creëren voor financiële tegenslagen op te vangen. Als tweede spaardoel wordt de vakantie het vaakst genoemden. Sparen voor de aankoop van een huis staat op drie.

Dat blijkt uit marktonderzoek door Moneyou onder 1.034 Nederlanders van 18 jaar en ouder. In het onderzoek werd het bestedings- en spaargedrag van millennials (18 en 35 jaar) afgezet tegen dat van de rest van de Nederlanders.

Sparende generatie

Dat millennials maandelijks sparen (gemiddeld 275 euro) en vaak hun vakantiegeld opzijzetten, betekent niet automatisch dat zij allemaal hun financiële zaken goed op orde hebben. Ruim een kwart (27%) van hen geeft aan dat de financiële buffer niet groot genoeg is. En evenveel schamen zich wel eens wanneer zij onverwachte, hoge bedragen niet kunnen betalen. Tegelijkertijd zetten zij het vaakst (80%) hun vakantiegeld of een gedeelte ervan opzij. Ter vergelijking: zes op de tien van de 50-plussers en precies driekwart van de Nederlanders van 36 tot 50 jaar zetten (een deel van) hun vakantiegeld op een spaarrekening.

Financieel overzicht

Aan het einde van de maand heeft 82% van de Nederlandse millennials een positief banksaldo. Bijna een vijfde (18%) van hen staat maandelijks rood. 60% boekt regelmatig spaargeld over naar de betaalrekening om de maand rond te komen. Drie op de tien millennials geeft aan bewuster met geld om te gaan als ze een beter financieel overzicht zouden hebben. Bij Nederlandse 50-plussers is dit slechts 12%.

Bron: https://www.infinance.nl/artikel/millennial-geeft-vakantiegeld-uit-aan-tegenvallers/