Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Overlijdensrisicoverzekering

vaak verplicht Een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan is een overlijdensrisicoverzekering (ORV) verplicht als de hypotheek meer dan 80% van de marktwaarde van je woning bedraagt. Bij andere hypotheken is het afhankelijk van de hypotheekverstrekker. Het is belangrijk om dit altijd checken. Het is verstandig om een overlijdensrisicoverzekering, ook als deze niet verplicht is, toch af te sluiten als je je nabestaanden niet wil achter laten met een restschuld.

Verpanding

Bij een verplichte overlijdensrisicoverzekering wordt deze verpand aan de hypotheekverstrekker. Verpanding houdt in dat als je komt te overlijden, het geld direct naar de hypotheekverstrekker wordt overgemaakt en het bedrag in mindering wordt gebracht op de bestaande hypotheekschuld. Is het verzekerde bedrag hoger dan de restschuld van je hypotheek, dan gaat het overgebleven geld naar de begunstigden. De begunstigde kan je aangeven op je aanvraagformulier.

Oude overlijdensrisicoverzekering

Je kunt gemakkelijk overstappen van ORV. Kijk goed of je nu per maand of per jaar betaalt. Betaal je je huidige ORV per maand, dan kun je deze ook per maand opzeggen. Een oude overlijdensrisicoverzekering dient ook aan bepaalde voorwaarden te voldoen, zoals voldoende bescherming op basis van looptijd en waarde. Is er iets gebeurd qua gezondheid bij jou of je partner, dan is het goed om eerst een offerte op te vragen! Uiteraard kan DesignHypotheek je hierin helpen.

Medische acceptatie

Voor de berekening van de premie gaan wij altijd uit van het meest gunstige tarief. Er kan een opslag komen na medische acceptatie. Uiteraard wordt je hiervan op de hoogte gesteld en krijgt je de keuze of u akkoord gaat met de aangepaste premie. Wij doen zaken met enkele verzekeraars waar wij goede ervaringen mee hebben, maar heb je een uitdrukkelijke wens voor een offerte van een specifieke verzekeraar dan kunnen wij ook regelen.