Doorstroom hypotheek afsluiten

Doorstroom hypotheek, wat betekent dit nou eigenlijk?
Je bent toe aan een nieuwe woning. Je huidige woning is te klein geworden of juist te groot. Een nieuwe baan in andere stad. Er zijn honderden redenen om te verhuizen naar nieuwe eigen woning. Een mooie gelegenheid om eens kritisch naar de huidige nieuwe hypotheekmogelijkheden te kijken, zeker nu de hypotheekrentes nog zo laag zijn.

Bij het ‘doorstromen’ komt er financieel gezien meer bij kijken dan bij een afsluiten van een startershypotheek. Er zijn meer zaken waar je rekening mee moet houden als je doorstroomt naar een nieuwe woning. En dan moet je denken aan alle fiscale regels maar ook naar de volgende zaken:

Design Hypotheek:

Bijhorende (verplichte) verzekeringen uitkiezen
DesignHypotheek: 100% onafhankelijk
Persoonlijk advies en maatwerk
Ook voor verzekeringsadvies

Eerst verkopen, dan kopen? Of andersom?

Een bijkomend probleem als je van de ene naar de andere koopwoning verhuist, is dat aan- en verkoop vrijwel nooit perfect op elkaar aansluiten. Wat doe je, eerst kopen of eerst vérkopen?

Doorstroom hypotheek; overwaarde en nieuwe woning

Bij verkoop van je huidige woning wordt uit de opbrengst eerst je huidige hypotheek afgelost. Als je daarna nog geld overhoudt, is er sprake van overwaarde. Om maximaal te blijven genieten van de hypotheekrenteaftrek moet je de overwaarde gebruiken voor de nieuwe woning. En om die overwaarde te kunnen gebruiken kan je gebruik maken van het overbruggingskrediet.

Neem contact met ons op

  Volledige naam*

  E-mail adres

  Telefoonnummer

  Hoe kunnen we contact met je opnemen?
  TelefonischE-mail

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Doorstroom hypotheek met overwaarde en een nieuwe woning

  Bij het opstellen van een doorstroom hypotheek wordt er gekeken naar de overwaarde van je oude woning. Bij verkoop van je huidige woning wordt uit de opbrengst eerst je huidige hypotheek afgelost. Als je daarna nog geld overhoudt, is er sprake van overwaarde. Om maximaal te blijven genieten van de hypotheekrenteaftrek moet je de overwaarde gebruiken voor de nieuwe woning. En om die overwaarde te kunnen gebruiken kan je gebruik maken van het overbruggingskrediet.

  Overbruggingskrediet: wat is het en hoe werkt het?

  Wie een nieuw huis koopt vóór het oude is verkocht en betaald – en niet over voldoende eigen middelen beschikt – heeft een overbruggingskrediet nodig. Om in aanmerking te komen voor een overbruggingskrediet moet je aantonen dat je de tijdelijk hogere woonlasten kunt dragen in elke case is het weer verschillend hoeveel overbruggingskrediet je precies nodig hebt.

  Een restschuld betekent minder lenen

  Lukt het niet om met de verkoopopbrengst je hypotheek volledig af te lossen, dan is er sprake van een restschuld. Dit heeft invloed op de vraag of en hoeveel je kunt lenen voor het nieuwe huis. Allemaal zaken waarbij Designhypotheek je kan helpen en ondersteunen. We brengen alles overzichtelijk voor je in kaart en berekenen je voor hoe het totale financiële plaatje eruit komt te zien (Inclusief kosten hypotheek afsluiten). Geen verrassingen meer achteraf dus. Nog wel zo zeker en veilig gevoel dus.